Ne poate imbolnavi aerul conditionat?

ne-poate-imbolnavi-aparatul-de-aer-conditionat

Aerul conditionat a fost conceput pentru a crea confortul necesar intr-o locuinta sau birou si pentru a satisface majoritatea nevoilor utilizatorilor atunci cand vine vorba de confortul climatic. Odata cu inceperea utilizarii acestora au inceput si speculatiile legate de imbolnavirile cauzate de sistemele de climatizare, avand o tenta din ce in ce mai exagerata.

Prin urmare, la intrebarea “Ma poate imbolnavi aerul conditionat?”, majoritatea raspunsurilor  sunt nefondate, fiind propulsate prin mass media avand la baza frica oamenilor de a nu se imbolnavi si sunt incurajati in a folosi diverse medicamente si metode de preventie a posibilelor boli, raceli, virusi etc., dar nimeni nu spune exact de ce poate imbolnavi aparatul de aer conditionat sau daca acesta chiar o face. Echipamentele de climatizare pot deveni rar daunatoare si asta doar in cazurile in care nu sunt utilizate si curatate corespunzator.

Drept urmare, daca utilizatorul unui aparat de aer conditionat foloseste aparatul la capacitatea sa maxima de racire, iar temperatura exterioara este foarte ridicata (o zi caniculara) acesta este predispus socurilor termice datorita schimbarii abientului climatic intr-un timp foarte scurt. Daca ati facut un dus si intrati in contact direct cu jetul de aer rece , cu siguranta veti fi mai predispusi racelilor. Dupa cum se stie, majoritatea aparatelor de aer conditionat recircula aerul din incapere (exceptie face Ururu Sarara, care are aport aer proaspat) si exista riscul ca la o perioada de timp daca aparatul nu a fost curatat corespunzator, sa elimine bacterii, virusi si alte microorganisme care se pot dezvolta in unitatea interioara deoarece umezeala care poate aparea in unitate duce la dezvoltarea acestora.

Pentru a diminua riscul de imbolnavire, Daikin a dotat o mare parte a aparatelor sale cu ochiul inteligent care directioneaza fluxul de aer in alta parte decat direct catre persoanele aflate in camera, modul confort care asigura functionarea fara curenti directi de aer, filtrul de praf din catechin care retine praful si are efect antibacterian si filtru fotocatalitic din apatit de titan care ajuta la eliminarea bacteriilor si mirosurilor neplacute.

In concluzie, aparatul de aer conditionat nu ne imbolnaveste, ceea ce ne poate imbolnavi este o utilizare necorespunzatoare a acestuia si necuratarea lui la intervale periodice pentru a preveni aparitia bacteriilor, virusilor, sporilor de mucegai, etc..

Alte detalii pot fi gasite la adresa www.buenotech-shop.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.