Diferenta între agentii frigorifici R-410A si R-32

Agentul frigorific R-410A este prezent in cea mai mare majoritate a sistemelor de aer conditionat existente pe piata. Acesta este un amestec intre doua tipuri de agenti frigorifici oferind mai multe beneficii, de aici reseie si motivul utilizarii sale frecvente.

Cu toate acestea, incepand cu anul 2025 va fi interzisa utilizarea agentului frigorific R-410A pentru sistemele rezidentiale tip split cu un continut de pana la 3 kg de agent frigorific, din cauza potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP).

Avand in vedere aceste motive, Daikin a introdus deja unitatile de aer conditionat cu agent frigorific R-32 a carui valoare GWP este de doar o treime din cea a agentului frigorific R-410A fiind mult mai ecologic.

In plus, R-32 usureaza sarcina instalatorilor si tehnicienilor de service, deoarece pastreaza cateva caracteristici cu cele ale agentului frogorific R-410A, insa este mai usor de manipula, reciclat si reutilizat fiind un agent frigorific monocomponent si nu un amestec precum R-410A.